Malzemeler
2 su bardağı un1 çay kaşığı tuz
1 tane yumurta
alabildiği kadar un
içi için
300 gr kıyma
2 tane soğan
tuz
karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
ayrıca
sarmısaklı yoğurt
tereyağ
toz biber
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Soğanları ince doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Pembeleşmeye başlayan soğanlara kıymayı, tuzu ve karabiberi katıp, kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Hamuru bıçak sırtı kalınlığında açın. Kare kesin. Kıymalı içten koyup üçgen kapatın. Tuzlu suda haşlayın. Servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak ve kızdırılmış yağlı biber gezdirin.
mantının hemen hemen her turlusunu yedım ,ellerıne sağlık,buz gıbı bir yogurtla harika olur
YanıtlaSilEllerinize saglik. Mantiya bayilirim.
YanıtlaSilÇok severim,ellerine sağlık,sevgilerrr..öptüm....
YanıtlaSiltatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilSevgiler
Bende Tatarım bunu hiç yemedim Değişik olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilCOK SEVERIM TATAR MANTISINI.AFIYET OLSUN CANIM.
YanıtlaSilBayılırım mantıya.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle;
çok nefis ..içleri dolu dolu bende çok seviyorum tatar mantısını ..
YanıtlaSilMantının her çeşidi kabulümdür. Çok severim. Ellerine sağlık. Hayırlı geceler. Şimdiden hayırlı kandiller.
YanıtlaSilhımmm kıymanın kavrularak kondugunu bilmiyordum.teşekkürler canım...ellerine sağlık...
YanıtlaSil