27 Haziran 2011 Pazartesi

TATAR MANTISI



Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tane yumurta
alabildiği kadar un
içi için
300 gr kıyma
2 tane soğan
tuz
karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
ayrıca
sarmısaklı yoğurt
tereyağ
toz biber
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Soğanları ince doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Pembeleşmeye başlayan soğanlara kıymayı, tuzu ve karabiberi katıp, kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Hamuru bıçak sırtı kalınlığında açın. Kare kesin. Kıymalı içten koyup üçgen kapatın. Tuzlu suda haşlayın. Servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak ve kızdırılmış yağlı biber gezdirin.

10 yorum:

  1. mantının hemen hemen her turlusunu yedım ,ellerıne sağlık,buz gıbı bir yogurtla harika olur

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik. Mantiya bayilirim.

    YanıtlaSil
  3. Çok severim,ellerine sağlık,sevgilerrr..öptüm....

    YanıtlaSil
  4. tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bende Tatarım bunu hiç yemedim Değişik olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. COK SEVERIM TATAR MANTISINI.AFIYET OLSUN CANIM.

    YanıtlaSil
  7. Bayılırım mantıya.Ellerinize sağlık.

    Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  8. çok nefis ..içleri dolu dolu bende çok seviyorum tatar mantısını ..

    YanıtlaSil
  9. Mantının her çeşidi kabulümdür. Çok severim. Ellerine sağlık. Hayırlı geceler. Şimdiden hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  10. hımmm kıymanın kavrularak kondugunu bilmiyordum.teşekkürler canım...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil