12 Ağustos 2011 Cuma

ELBASAN TAVA




Malzemeler
1 kilo iri parçalanmış kuzu eti
2 su bardağı yoğurt
3 yumurta
2 çorba kaşığı un
tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Etleri 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin, tuzunu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Unu, yumurtayı,1 su bardağı et suyu,tuzu ve yoğurtu çırpın. Etleri borcama dizin. Üzerine yoğurtlu harcı dökün. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

4 yorum:

  1. aa bu muymuş el basan tava? hiç bilmiyordum

    YanıtlaSil
  2. Elbasan tavayı ne zamnadır yapmamıştım. Tarifini görünce aklıma düştü:) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ilk defa 1993'te hastanede yedim elbasan tava ,bizde genelde tavuk eti ile yaparım .


    NOT:2-3 gün önce size yazmıştım ,erişteyi nasıl kurutursunuz ,eminim daha okumamışınız'dır ,lütfen sakıncası yoksa bana cevap verir'misiniz.

    YanıtlaSil