Malzemeler
1 kilo iri parçalanmış kuzu eti
2 su bardağı yoğurt
3 yumurta
2 çorba kaşığı un
tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Etleri 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin, tuzunu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Unu, yumurtayı,1 su bardağı et suyu,tuzu ve yoğurtu çırpın. Etleri borcama dizin. Üzerine yoğurtlu harcı dökün. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
aa bu muymuş el basan tava? hiç bilmiyordum
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilElbasan tavayı ne zamnadır yapmamıştım. Tarifini görünce aklıma düştü:) Ellerine sağlık.
YanıtlaSililk defa 1993'te hastanede yedim elbasan tava ,bizde genelde tavuk eti ile yaparım .
YanıtlaSilNOT:2-3 gün önce size yazmıştım ,erişteyi nasıl kurutursunuz ,eminim daha okumamışınız'dır ,lütfen sakıncası yoksa bana cevap verir'misiniz.