4 Ağustos 2011 Perşembe

PATLİCANLI ETİMEK SALATASI



Malzemeler
5 adet patlican
1 paket etimek
3 adet közlenmiş kırmızı biber
3 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
kızartmak için sıvıyağ
tuz
tozbiber
nane
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Etimekleri elinizle kırıp servis tabağına alın. Üzerine kızarttığınız patlicanları dizin. Yoğurtlu sarımsağı dökün. Kırmızı biber, nane ve toz biberle süsleyin.

7 yorum:

  1. GÜZEL Bİ TARİF AMA BEN BUNUN KÖZ PATLICANLISINI SEVİYORUM ELLERİNE SAĞLIK CANIM.....

    YanıtlaSil
  2. merhabalar...ellinize saglık cok lezzetli gorunuyor..ne zamandır bunu denemek ıstıyodum bende siz vesile olacaksınız sanırım...Paylaşımlarınızn devamını dılerım:)

    YanıtlaSil
  3. etimek çok yumuşuyor mu, kıtır kıtır mı kalıyor?

    YanıtlaSil
  4. Bir de bisey sormak istiyorum malzemeler kare borcama gore mı,yoksa doldurduğu borcama mı?

    YanıtlaSil
  5. Nilhan yapıp hemen yemeye başlarsanız etimeklerin kimi yumuşak kimi kıtır kıtır oluyor.
    Aymuca resimdeki borcama göre diyebilirim, ama patlicanın büyüklüğü, yoğurt için bardak ölçüne göre doldurduğu borcama göre desem daha doğru.

    YanıtlaSil
  6. vuu harika görünüyor.elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Bloglarda çok görüyorum ama bir türlü denemek kısmet olmadı,en kısa zamanda denemeli.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil