Malzemeler
5 adet patlican
1 paket etimek
3 adet közlenmiş kırmızı biber
3 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
kızartmak için sıvıyağ
tuz
tozbiber
nane
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Etimekleri elinizle kırıp servis tabağına alın. Üzerine kızarttığınız patlicanları dizin. Yoğurtlu sarımsağı dökün. Kırmızı biber, nane ve toz biberle süsleyin.
GÜZEL Bİ TARİF AMA BEN BUNUN KÖZ PATLICANLISINI SEVİYORUM ELLERİNE SAĞLIK CANIM.....
YanıtlaSilmerhabalar...ellinize saglık cok lezzetli gorunuyor..ne zamandır bunu denemek ıstıyodum bende siz vesile olacaksınız sanırım...Paylaşımlarınızn devamını dılerım:)
YanıtlaSiletimek çok yumuşuyor mu, kıtır kıtır mı kalıyor?
YanıtlaSilBir de bisey sormak istiyorum malzemeler kare borcama gore mı,yoksa doldurduğu borcama mı?
YanıtlaSilNilhan yapıp hemen yemeye başlarsanız etimeklerin kimi yumuşak kimi kıtır kıtır oluyor.
YanıtlaSilAymuca resimdeki borcama göre diyebilirim, ama patlicanın büyüklüğü, yoğurt için bardak ölçüne göre doldurduğu borcama göre desem daha doğru.
vuu harika görünüyor.elinize sağlık..
YanıtlaSilBloglarda çok görüyorum ama bir türlü denemek kısmet olmadı,en kısa zamanda denemeli.ellerinize sağlık.
YanıtlaSil