Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
150 gr kıyma
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
1 lt su
tuz
Yapılışı
Sıvıyağı kızdırıp kıymayı kavurun, salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu ve tuzu ekleyip kaynatın. Kaynayan suya arpa şehriyeyi ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış maydanozu katın.
NEFİSSSS
YanıtlaSilÇok nefis bir tarif.Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilhımm çok severimm eline sağlıkkk
YanıtlaSilnefiss, görünüyor, ellerine saglik
YanıtlaSilbereketli sofralar
Ramazan sofralarında ve herdaim çorbalar vazgeçilmezler arasında. Şehriye çorbası da en sevdiklerim arasındadır. Kıymalı olarak yapmamıştım daha önce. Leziz olduğu belli.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil