Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çay kaşığı damla sakızı
ayrıca
1 su bardağı süt
1 poşet kaymak tadında şanti
1 su bardağı hindistan cevizi
antep fıstığı
Yapılışı
Damla sakızı hariç tüm malzemeyi karıştırıp krema kıvamında pişirin, ocaktan almaya yakın damla sakızını ekleyin. Tatlıyı 15 dakika mikserle çırpın. Borcama hindistan cevizi serpip tatlıyı üzerine boşaltın. (ince olması lazım) Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Üzerine çırptığınız şantiyi sürün. Tatlıyı uzun şeritler halinde kesip rulo yapın. Üzerine antep fıstığı serpin.
Harika bir görüntü ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilsevgiler
ne kadar hafif ve nefis bir tatlı olmuş ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilnefis görünüyor. ellerine sağlık. sütlü tatlı olsun da ne olursa olsun diyenlerdenim.
YanıtlaSilCanim hayirli aksamlar .
YanıtlaSilEllerine saglik cok güzel görünüyor afiyetler olsun.♥♥♥
ben daha yapacam bu lokumdan ama bakalım ne zaman.
YanıtlaSil