7 Ağustos 2011 Pazar

YUFKALI KADAYIF TATLISI




Malzemeler
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 fiske tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı su
alabildiği kadar un
şerbeti için
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
ayrıca
500 gr kadayıf
250 gr tereyağ
2 su bardağı ceviz
2 su bardağı nişasta
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Şerbeti kaynatıp soğutun. Kadayıfları ince ince kıyın içerisine cevizi ekleyin. Hamurlara nişasta serpip açabildiğinizce açın. Üzerine kadayıf serpip rulo yapın. 2 parmak enliliğinde kesip tepsiye dizin. Hamurlar bitene kadar bu işleme devam edin. Üzerine erittiğiniz tereyağı gezdirin. Kızgın fırında pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.

4 yorum:

  1. Günaydin canim ellerine saglik citir ,citir nefis bir tatli ..Hayirli ramazanlar diliyorum sevgiler öptüm.♥

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK SÜPER OLMUŞ..

    YanıtlaSil
  3. Baklava ile kadayıf sanki bir arada. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok severim ben bu tatlıyı afiyetle canım

    YanıtlaSil