Malzemeler
2 tane yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
200 gr damla çikolata
200 gram tereyağ
Yapılışı
Yumurta, esmer şeker ve toz şekeri 7-8 dakika mikserle çırpın. Un, damla çikolata ve tereyağını teker teker ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesinde bulunabilirsiniz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizle yuvarlayın. 8-10 cm kalınlığında ve ince uzun rulolar yapın. Streç filme sarın. Derin dondurucuda 2-2,5 saat dinlendirin. Buzluktan çıkarıp 2-3 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısınmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. İsterseniz kürdanlara batırıp tepsiye öyle dizebilirsiniz.
ellerine sağlık canım ismide çok fiyakalı:)
YanıtlaSilCocuklar icin kurdan guzel bir alternatiff.
YanıtlaSilEllerine saglik
Sevgiler
Sefa
Degisik bir isim ellerinize saglik afiyetler olsun.
YanıtlaSil