Malzemeler
4 adet közlenmiş patlican
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
ayrıca
6 adet tavuk baget
2 adet soğan
5 adet sivri biber
2 adet domates
tuz
kekik
sıvıyağ
Yapılışı
Tavukları teflon tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz ekleyip kızartın. Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Domates ve biberi katıp tuzunu ve kekiği ekleyin. Kızarttığınız tavukları ekleyip 5 dakika pişirin. Patlicanları ezin. Tereyağında unu kavurup sütü ekleyip pişirin. Patlicanlarıve tuzu ekleyin gerekirse biraz daha süt ekleyin. Ocaktan almaya yakın kaşar peynirini ekleyin. Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine tavuğu yerleştirin.
Tavuğu kırmızı ete tercih ettiğim için bana göre bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize saglik cok guzel gorunuyor.Ben kirmizi et ile yapiyordum ama tavukda guzel olur sanirim.
YanıtlaSilSefa
Harila tarifler,bayıldım!sizi geç bulduğumada üzüldüm.Sevgiyle,muhabbetle kalın..
YanıtlaSil