22 Eylül 2011 Perşembe

KEK DOLGULU KURABİYE



Malzemeler
125 gr margarin (yumuşak)
1 yemek kaşığı yoğurt
2 tane yumurta (sarının birisi üzeri için)
1 çay bardağı toz şeker
alabildiği kadar un
2 çay kaşığı kabartma tozu
yarım limon kabuğu rendesi
içi için
yarım pasta keki
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı damla çikolata
1 kahve fincanı bütün yer fıstığı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı file badem
2 yemek kaşığı file fındık
2 yemek kaşığı dövülmüş antep fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1-1,5 çay bardağı süt
Yapılışı
Hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. İçi için bütün malzemeleri bir kapta karıştırın, gerekirse süt ilavesinde bulunabilirsiniz. Ceviz büyüklüğüne yakın toplar hazırlayın. Hamurdanda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve merdaneyle biraz açın. İç harcı hamurun ortasına koyup elinizle kapatıp yuvarlak şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp file antep fıstığı serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

3 yorum:

  1. zannedersem yumuşak dokulu bir kurabıye oluyor,ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Evet ay coregı tadında oluyor.Ama daha yumusak.

    YanıtlaSil
  3. Bizim İzmir'de bir zamanlar 06 pastanesinde ay çöreği diye satılırdı. Tarifini bulduğuma çok sevindim.teşekkürler

    YanıtlaSil