28 Ekim 2011 Cuma

SAÇAKLI MANTI



Malzemeler
1 bütün tavuk
500 gr un
tuz
alabildiği kadar su
Yapılışı
Tavuğu tuzlu suda haşlayıp tiftikleyin. Un, su, tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Rulo yapıp erişte keser gibi kesin. Tepsiye yerleştirin. Kızgın fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Üzerine tavuk suyu gezdirip tavukları dizin. Tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin.
Not: İsterseniz sarımsaklı yoğurt döküp yiyebilirsiniz.


2 yorum:

  1. Farklı bir tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. saçaklı mantıyı ilkkez görüyorum,cahilim :) ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler

    YanıtlaSil