Malzemeler
3 çorba kasesi un
1 paket yaşmaya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
içi için
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin. Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 2 saat dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırın. Bir bezeyi elinizle hafifçe açın. Cevizli yağdan gezdirin. Diğer hamuruda elinizle açıp cevizli harcın üzerine yayın. 4 bezeyede aynı işlemi uygulayın. Elinizle hafifçe bastırın. Uzun şeritler halinde kesip rulo yaparak inceltin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kızgın fırında pişirin.
Neredeyse 20 yıl oldu memleketim Amsya'ya gitmeyeli :( ama çöreğiyle tekrar aklıma düşürdünüz, teşekkür ederim.
YanıtlaSileline sağlık gevrek gevrek nefise benziyor mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilBenim eniştem de Amasyalı.Dolayısıyla ablamında yaptığı ve benimde severek yediğim bir çörek.Ellerine sağlık...:)
YanıtlaSiloff nefis görünüyor..istanbuldayken karşı komşum amasyalıydı yapardı bundan..şimdi de amasya kapı komşumuz oldu:))elleirne sağlık..sevgiler
YanıtlaSilÇok başarılı olmuş, acaba çorba kasesinin ölçüsü nedir?
YanıtlaSilEllerinize sağlık
offf harika görünüyor..ellerine sağlık..yemek tarifleri vermiyorum ama banada beklerim :-)
YanıtlaSilwww.gencergenc.com
görüşmek üzere..
Biraz büyük bir kase öyle söylüyüm ıhlamurcum.
YanıtlaSilsüper görünüyor ellerine sağlık en kısa zamanda deneyeceğim eşim amasyada okumuş bakalım bu çörekten yemişmi daha önce
YanıtlaSil