17 Aralık 2011 Cumartesi

AMASYA ÇÖREĞİ




Malzemeler
3 çorba kasesi un
1 paket yaşmaya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
içi için
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin. Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 2 saat dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırın. Bir bezeyi elinizle hafifçe açın. Cevizli yağdan gezdirin. Diğer hamuruda elinizle açıp cevizli harcın üzerine yayın. 4 bezeyede aynı işlemi uygulayın. Elinizle hafifçe bastırın. Uzun şeritler halinde kesip rulo yaparak inceltin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kızgın fırında pişirin.

8 yorum:

  1. Neredeyse 20 yıl oldu memleketim Amsya'ya gitmeyeli :( ama çöreğiyle tekrar aklıma düşürdünüz, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık gevrek gevrek nefise benziyor mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  3. Benim eniştem de Amasyalı.Dolayısıyla ablamında yaptığı ve benimde severek yediğim bir çörek.Ellerine sağlık...:)

    YanıtlaSil
  4. off nefis görünüyor..istanbuldayken karşı komşum amasyalıydı yapardı bundan..şimdi de amasya kapı komşumuz oldu:))elleirne sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok başarılı olmuş, acaba çorba kasesinin ölçüsü nedir?
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. offf harika görünüyor..ellerine sağlık..yemek tarifleri vermiyorum ama banada beklerim :-)
    www.gencergenc.com
    görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  7. Biraz büyük bir kase öyle söylüyüm ıhlamurcum.

    YanıtlaSil
  8. süper görünüyor ellerine sağlık en kısa zamanda deneyeceğim eşim amasyada okumuş bakalım bu çörekten yemişmi daha önce

    YanıtlaSil