2 Aralık 2011 Cuma

PEKMEZ KUYMAĞI



Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı pekmez
alabildiği kadar un
ceviz
Yapılışı
Tereyağını eritip pekmezi katın. Kaynamaya başlayınca azar azar un ekleyin. Un helvası kıvamını alncaya kadar un eklemeye devam edin. Topak topak ayrılması lazım. İstediğiniz kıvama gelince 5 dakika daha kavurup servis tabağına alıp cevizleri dizin.
Not: Benim çorba kaşığı ölçülerime göre 1 kaseye yakın un kullandım.

4 yorum:

  1. slm,ellerinize sağlık çok değişik olmuş daha önce hiç bilmediğim bir tarif,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. HTTP://BELGUZARANNE.BLOGSPOT.COM2 Aralık 2011 12:55

    SELAM CANIM ELINE SAĞLIK NEFIS GÖRUNUYOR

    YanıtlaSil
  3. mmm...
    miss mis..
    lezzetinden hiç şüphem yok:)
    ellerine sağlık taze nanem...
    mutlu hafta sonları...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. monitöre yapışmış bir dilek var şuan supatulayı getirin:)ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil