4 Aralık 2011 Pazar

SAĞAN MANTISI



Malzemeler
2 su bardağı un
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
içi için
2 tane soğan
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığından daha sertçe bir hamur yapın. Hamuru 2 beyeze ayırın. Soğanı rendeleyip sıvıyağda kavurun. Kıymayı, tuzu ve karabiberi katıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Hamuru bıçak sırtı kalınlığında açın iç malzemeden serpip sıkıca bir rulo yapın. İki parmak enliliğinde kesip tepsiye dizin. Üzerlerine biraz yağlı su gezdirip kızgın fırında pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağlı biber gezdirin.

9 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzel ve iştah açıcı olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. oldukça iştah açıcı,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Mantıyı sevmeyen yoktur herhalde.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık münevver hanım,nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. Her türlü mantıya hayır diyemiyorum. Bu da farklı mantılardan biriymiş. Leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık çok hoş gözüküyor
    bende hamurişlerine bayılırım mantıyıda çok severim
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Mıııııı enfes görüntü... Yok mu bi tabak daha ..:)))

    YanıtlaSil
  8. Çok pratik bir mantı tarifi.Çok da iştah açıcı görünüyor.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. mantı deyince akan sular durur benim için ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil