28 Mart 2012 Çarşamba

KUSKUSLU NOHUTLU YAHNİ



Malzemeler
2 su bardağı kuskus
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gr kuşbaşı dana eti
2 tane soğan
1 tane domates
2-3 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı
Dana etini düdüklü tencerede haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. İnce doğradığınız biberi ve domatesleri ekleyip 1-2 dakika pişirin. Salçayı ekleyip kavurun. Pişirdiğiniz etleri, nohutu, tuzu ve baharatları ekleyip 5 dakika pişirin. Kuskusları tuzlu suda haşlayıp süzün. Kızdırılmış tereyağ ile yağlayın. Servis tabağına alıp ortasını açıp nohutlu yahniyle servis yapın.

6 yorum:

  1. Günaydın Münevverciğim, az önce Harika Mutfak'tan haftasonuna yemeğimi belirledim.Vallahi bunu da pazar gününe yapacağım!Kopyalayıp Taze Nane usulu diye adlandıracağım haberin olsun.Midemiz şenlensin.Neymiş diyet diyet, sıkıldım artık.Ellerin dert görmesin.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Tüm yaptığın lezzetler gibi buda harika olmuş tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun.

    YanıtlaSil
  4. blogunuz şahane
    tarifler çok acıktırdı muhteşem
    elinize sağlık

    http://laracroft3.skynetblogs.be
    http://lunatic.skynetblogs.be

    YanıtlaSil
  5. Merhaba taze nane arkadaşım adına yakışrır etkinligime naneli yöresel bir tarif istiyorum yoksa çok bir şeymi istiyorum

    YanıtlaSil
  6. Safiye mutlaka tarif yollucam merak etme. Sevgiler.

    YanıtlaSil