Malzemeler
2 su bardağı kuskus
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gr kuşbaşı dana eti
2 tane soğan
1 tane domates
2-3 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı
Dana etini düdüklü tencerede haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. İnce doğradığınız biberi ve domatesleri ekleyip 1-2 dakika pişirin. Salçayı ekleyip kavurun. Pişirdiğiniz etleri, nohutu, tuzu ve baharatları ekleyip 5 dakika pişirin. Kuskusları tuzlu suda haşlayıp süzün. Kızdırılmış tereyağ ile yağlayın. Servis tabağına alıp ortasını açıp nohutlu yahniyle servis yapın.
Günaydın Münevverciğim, az önce Harika Mutfak'tan haftasonuna yemeğimi belirledim.Vallahi bunu da pazar gününe yapacağım!Kopyalayıp Taze Nane usulu diye adlandıracağım haberin olsun.Midemiz şenlensin.Neymiş diyet diyet, sıkıldım artık.Ellerin dert görmesin.Afiyet olsun.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Şimdiden afiyet olsun.
YanıtlaSilTüm yaptığın lezzetler gibi buda harika olmuş tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun.
YanıtlaSilblogunuz şahane
YanıtlaSiltarifler çok acıktırdı muhteşem
elinize sağlık
http://laracroft3.skynetblogs.be
http://lunatic.skynetblogs.be
Merhaba taze nane arkadaşım adına yakışrır etkinligime naneli yöresel bir tarif istiyorum yoksa çok bir şeymi istiyorum
YanıtlaSilSafiye mutlaka tarif yollucam merak etme. Sevgiler.
YanıtlaSil