Malzemeler
500 gr un
1 tane yumurta
2 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
ayrıca
300 gr kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Hamuru iki bezeye ayırın. 10 dakika dinlendirin. Oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. 3-4 saat bekletin. Hamuru üst üste koyup şeritler hazırlayıp küçük küpler halinde kesin. Tuzlu kaynar suda pişirin. Ayrı bir yerde tereyağında kıymayı kavurup tuz ve karabiber katın. Pişen hamurlarla karıştırıp servis yapın.
ELLERINIZE SAGLIK NEFIS GÖRÜNÜYOR AFIYETLER OLSUN CANIM SEVGILER:
YanıtlaSilEllerine sağlık. Leziz görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık yemeklerin yanında farklı bir alternatif olur;)
YanıtlaSilOlsa da yesek yaw.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Daha kahvaltı etmemiş anne Çiğdem
yaa ben buna bayıldım.
YanıtlaSil