27 Haziran 2012 Çarşamba

ETLİ MANTAR DOLMASI






















Malzemeler
10 adet iri mantar
300 gr kuşbaşı et
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı kaşar peyniri
1 adet soğan
Yapılışı
Kuşbaşı eti kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Eti, sivri biberi ve domatesi katıp 4-5 dakika pişirin. Salçayı, tuzu ve baharatını katıp pişirin. Mantarların içine harcı doldurun. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip sıcak fırında pişirin.

3 yorum:

  1. cok enfes gorunuyor. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  2. Dimi ya.
    Mantar et gibi ya hep peynirli yaparız. Kıymalı neden olmasın. Ellerine sağlık.

    Şaşırmış anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  3. KESİN DENEYECEĞİM ELİNİZE SAĞLIK:))

    YanıtlaSil