Malzemeler
250 gr tereyağ (oda ısısında)
250 gr pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday
nişastası
alabildiği kadar un
ayrıca2-3 yemek kaşığı kakao
YapılışıOda ısısında yumuşayan tereyağını
elinizle iyice krema kıvamı alana kadar yoğurun. İçine pudra şekeri, buğday
nişastası ve alabildiği kadar un ilave edip tekrar yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir
hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao katıp tekrar yoğurun. Beyaz hamurdan ve kakaolu hamurdan birer parça alıp elinizle
yuvarlayıp tepsiye dizin. Önceden ısınmış
fırında pişirin.
İçinde herhangi bir kabartıcı olmadan nasıl böyle güzel çatlıyor kurabiyeler?
YanıtlaSilUn kurabiyelerine hiç kabartma tozu koymuyorum, çünkü dağılabilir.
YanıtlaSil