22 Ocak 2013 Salı
PATATESLİ MİNİ ÇÖREKLER
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyıyağ
1 su bardağı yoğurt
125 gr oda ısısında margarin
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı
1 tane kabartma tozu
2 su bardağı un
iç harcı için
3 tane patates
1 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı süt
3 yemek kaşığı muratbey lor peyniri
tuz
karabiber
üzeri için
yumurta sarısı
susam
Yapılışı
Bir kapta sıvı malzemeleri karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yumuşak bir hamur yoğurun. Unu gerektikçe azar azar ilave edin. Hamurun üzerini örtüp yarım saat dinlendirin. Patatesleri tuzlu suda haşlayın. Rendeleyip tereyağ ile kavurun. Ocaktan alıp süt, muratbey lor peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamuru bezelere bölüp her birini dirdörtgen şeklinde açın. Ortalarına harçtan yerleştirip hamuru kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Ilık servis yapın.
kıyır kıyır harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil