16 Şubat 2013 Cumartesi

PAŞA BÖREĞİ




Malzemeler
3 tane yumurta
1 çay bardağı su
tuz
alabildiği kadar un
ayrıca
kızartmak için sıvıyağ
1 çorba kasesi yoğurtlu sarımsak
4 su bardağı et suyu
içi için
300 gr kıyma
3 tane soğan
4 tane sivri biber
2 tane dolmalık kırmızı biber
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
Yapılışı
Yumurtayı kırın, su, tuz ve un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Merdane ile açın. Sıvıyağda kızartın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Sırasıyla kıymayı ve doğranmış biberleri ekleyip kavurun. Salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Kızarttığınız hamurları kaynar et suyuna batırıp servis tabağına alın. Üzerine harçtan gezdirin. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerine yoğurtlu sarımsak gezdirin.

2 yorum:

  1. canım ellerine sağlık tam paşalara layık bir börek olmuş:)BU ARADA bana destek olduğun için ayrıca teşekkürler sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ismine yakışır bir börek olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil