Malzemeler
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
kırmızı biber
çörek otu
nane
kimyon
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un
ayrıca
4 tane havuç
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı muratbey süzme yoğurt
tuz
2 diş sarımsakYapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 dakika dinlendirin. 6 parçaya ayırın. Merdane ile açıp yağladığınız kalıplara yerleştirin. Birkaç yerden çatalla delin. Sıcak fırında pişirin. Havucu rendeleyip 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Havuç soğuyunca içerisine ezilmiş sarımsağı, tuzu ve muratbey süzme yoğurdu katıp karıştırın. Çıtır kaselerin içerisine havuç taratoru doldurun.
Çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım aklımda bulunsun harika bir mezelik sevgiler
YanıtlaSil