Malzemeler
1 tane tavuk göğsü
1 su bardağı çorbalık erişte
2,5 litre su
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı muratbey trabzon tipi tereyağ
nane, tuz
Yapılışı
2,5 litre suya tavuk ve tuzu ekleyip pişirin. Pişen tavuğu sudan alıp içerisine erişteyi katıp pişirin. Tiftiğiniz tavuk ve nohutu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Limon suyu ve yumurta sarısını çırpın. Çorbanın suyundan alıp ılıştırın. Çorbaya terbiyesini ekleyip bir taşım kaynatın. Gerekirse su ilavesinde bulunun. Tereyağında naneyi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.
ENFES GÖZÜKÜYOR
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK