10-15 kilo iri patlicanı odun ateşinde közleyin. Kabuklarının kolay soyulucağını
anlamak için patlicanlar közlenirken elinizle üzerine bastırın. Patlicanlar
yumuşamışsa eliniz iyice batıyorsa olmuş demektir. Közlediğiniz patlicanları
tepsiye koyun. Tepsiyi bir poşete geçirin. Sıcaklığını korusun diye.
Patlicanların sıcaklığı fazla gitmeden hemen kabuklarını elinizle soyun. Tepe
kısmını bıçakla kesin. Tahta üzerinde bıçakla ezin. Tepsiye koyun, çatalla
tekrar üzerini ezin bütün kalmasın. Konserve kavanozlarını patlicanla doldurun. Kavanozların ağzını sıkı sıkı kapatın. Tencereye kavanozları dizin. Üzerini geçecek kadar su koyun, temiz bir tülbent koyun ve ağırlık koyun. Ocakta kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca 30 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuyunca kavanozları tencereden çıkartın.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
RABBİM sağlıkla güle güle yemeyi nasip etsin inşallah.
Ayrıca kavonozlara mı bakayım,etamin işlerine mi bilemedim:)
Etamin işleri içinde ellerinize emeklerinize sağlık,çokk güzeller:)
Sevgilerimle...
Bayıldım etaminlere :) hem dışı hem içi için ellerinize sağlık
YanıtlaSilo nasıl şirin örtüler öyle... :)
YanıtlaSilufff ya 9 küçücük kavanoz yapmıştım 6 tanesi bozuldu ben nerde hata yaptım.
YanıtlaSilafiyetle sağlıkla huzurla yersiniz inşallah.
Kavanozların çok temiz olması lazım ve kaynar suda kullanmadan önce bir kaç saniye tutmalısın, hatta kavanozun kapak kısmını parmaklarınla kontrol etlemisinki çatlak ve kırık olmasın. Mutlaka hiç kullanılmamış yeni kapak kullanmalısın. Ağzınıda çok sıkı kapatmalısın. Ama bazen nedense kapak atabiliyor veya küflenebiliyor.
YanıtlaSil