13 Eylül 2013 Cuma

PATLİCAN KONSERVESİ

 
 
 
10-15 kilo iri patlicanı odun ateşinde közleyin. Kabuklarının kolay soyulucağını anlamak için patlicanlar közlenirken elinizle üzerine bastırın. Patlicanlar yumuşamışsa eliniz iyice batıyorsa olmuş demektir. Közlediğiniz patlicanları tepsiye koyun. Tepsiyi bir poşete geçirin. Sıcaklığını korusun diye. Patlicanların sıcaklığı fazla gitmeden hemen kabuklarını elinizle soyun. Tepe kısmını bıçakla kesin. Tahta üzerinde bıçakla ezin. Tepsiye koyun, çatalla tekrar üzerini ezin bütün kalmasın. Konserve kavanozlarını patlicanla doldurun. Kavanozların ağzını sıkı sıkı kapatın. Tencereye kavanozları dizin. Üzerini geçecek kadar su koyun, temiz bir tülbent koyun ve ağırlık koyun. Ocakta kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca 30 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuyunca kavanozları tencereden çıkartın.

5 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık.
    RABBİM sağlıkla güle güle yemeyi nasip etsin inşallah.
    Ayrıca kavonozlara mı bakayım,etamin işlerine mi bilemedim:)
    Etamin işleri içinde ellerinize emeklerinize sağlık,çokk güzeller:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım etaminlere :) hem dışı hem içi için ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. o nasıl şirin örtüler öyle... :)

    YanıtlaSil
  4. ufff ya 9 küçücük kavanoz yapmıştım 6 tanesi bozuldu ben nerde hata yaptım.
    afiyetle sağlıkla huzurla yersiniz inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Kavanozların çok temiz olması lazım ve kaynar suda kullanmadan önce bir kaç saniye tutmalısın, hatta kavanozun kapak kısmını parmaklarınla kontrol etlemisinki çatlak ve kırık olmasın. Mutlaka hiç kullanılmamış yeni kapak kullanmalısın. Ağzınıda çok sıkı kapatmalısın. Ama bazen nedense kapak atabiliyor veya küflenebiliyor.

    YanıtlaSil