8 Ocak 2014 Çarşamba

ZERDELİ SÜTLAÇ

 
 
Malzemeler
6 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
safran
sütlaç için
2 kilo süt
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı pirinç
Yapılışı
Sütlaç için pirinci ayıklayıp yıkayın. Üzerini örtecek kadar su döküp haşlayın. Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Haşladığınız pirinci suyuyla birlikte sütün içerisine dökün. Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Malzemeler özleşene kadar pişirip kuplara alın. Zerde için pirinci haşlayıp süzün. Tencereye 6 su bardağı suyu döküp, içine çok az safran ekleyip karıştırın. Tencereye toz şekeride ekleyip ocakta kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edin. Daha sonra az miktarda kuş üzümü ve 1 yemek kaşığı domalık fıstık ekleyin. 1 çorba kaşığı mısır nişastasını çok az suyla açın ve zerdeye ekleyip karıştırın. Zerde kaynamaya başlayınca ocaktan alıp kuptaki sütlaçların üzerine birer kepçe dökün. Soğuduktan sonra dolmalık fıstık ve kuş üzümüyle süsleyip servis yapın.
 
 

2 yorum:

  1. ımm çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Sutlaci cok severim. Zerde ile de nefis olmustur. Eline saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil