Malzemeler
6 su bardağı su
1,5 su bardağı toz
şeker
1,5 çay bardağı
pirinç
1 çorba kaşığı mısır
nişastası
1 çay bardağı kuş
üzümü
2 çorba kaşığı
dolmalık fıstık
safran
sütlaç için
2 kilo süt
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı
pirinç
Yapılışı
Sütlaç için pirinci ayıklayıp yıkayın. Üzerini örtecek kadar su döküp haşlayın. Sütü bir
tencereye koyup kaynatın. Haşladığınız pirinci suyuyla birlikte sütün içerisine
dökün. Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Malzemeler özleşene kadar
pişirip kuplara alın. Zerde için pirinci haşlayıp
süzün. Tencereye 6 su bardağı suyu döküp, içine çok az safran ekleyip
karıştırın. Tencereye toz şekeride ekleyip ocakta kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edin. Daha sonra az miktarda kuş üzümü ve 1
yemek kaşığı domalık fıstık ekleyin. 1 çorba kaşığı mısır nişastasını çok az
suyla açın ve zerdeye ekleyip karıştırın. Zerde kaynamaya başlayınca ocaktan
alıp kuptaki sütlaçların üzerine birer kepçe dökün. Soğuduktan sonra dolmalık fıstık ve kuş üzümüyle süsleyip servis yapın.
ımm çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSutlaci cok severim. Zerde ile de nefis olmustur. Eline saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSil