Malzemeler
4 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
içi için
1 paket çilekli puding
1 paket sakızlı muhallebi
1 kilo süt
üzeri için
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
çilolatalı kahve çekirdekleri
Yapılışı
4 tane yumurtayı 1-2 dakika çırpın. Azar azar tozşekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip 5-6 saniye daha çırpın. Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırın, yağlanmış dikdörtgen bir borcama kek harcını dökün. Pişip soğuduktan sonra dolma çıkartıcı ile kekten yuvarlaklar çıkarın.
Yarım kilo sütle çilekli pudingi, diğer yarım kilo sütle sakızlı muhallebiyi pişirip borcamdaki yuvarlakların içini doldurun.
1 paket kremşantiyi 1 bardak sütle çırpıp kekik üzerini kaplayın. Dolma çıkartıcı ile çıkardığınız kekleri robottan geçirip kremşantinin üzerine yayın. Çikolatalı kahve çekirdekleriyle süsleyip 1-2 saat bekletip servis yapabilirsiniz.
iki renki olması harika bir fikir canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilDenemedim daha önce. Değişik duruyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil