3 Ocak 2015 Cumartesi
FINDIK VE HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KURABİYE
Malzemeler
1 tane yumurta
150 gr oda ısısında tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
fındık dolgusu için
250 gr ince çekilmiş fındık
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı toz şeker
2 tane yumurta akı
Yapılışı
Tereyağ ve pudra şekerini iyice karıştırın. Yumurtayıda ekleyip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. (Hamur biraz ele yapışacak kıvamda olacak) Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. İnce çekilmiş fındığa, toz şeker, hindistan cevizi ve yumurta akını ekleyip iyice karıştırıp, koyu kıvamda bir dolgu hazırlayın. Dinlenen hamuru ikiye bölün (açarken kolay olsun). Streç film üzerinde biraz unlayarak açın. Kalıpla şekiller çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Ortalarına fındıklı harçtan toplar alıp koyun. 160 derece fırında 10-12 dakika arasında pişirin.
ellerinize sağlık münevver hanım, bu soğuk havalarda çayın yanında ne yapacağız diye düşünüyorduk:)
YanıtlaSilLezzet dergisindede görmüştüm böyle bir kurabiye, denemek lazım aslında ama bazen üşeniyoruz biz. Görüntüsüde çok güzel. Nalan kurt
YanıtlaSil