15 Ocak 2015 Perşembe
KELEBEK ÇÖREK
Malzemeler
2 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
acuka için
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için un, maya, toz şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine süt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Acuka için malzemeyi karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Pasta tabağı büyüklüğünde açın, acukadan sürün ve rulo sarın. Hamurun iki ucunu yukarı katlayıp birleştirin ve ters çevirin. Ortadan 2 cm kadar bırakıp iki tarafında ortasından kesin. Kesilen uçların hepsini alta doğru çevirin, kelebek şekli zaten çıkmış oluyor. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Ellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilElinize sağlık değişik lezzetli çörekler olmuş sevgiler
YanıtlaSil