21 Ocak 2015 Çarşamba

PEYNİRLİ TARTÖLET



Malzemeler
300 gr un
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 tane yumurta
50 ml su
tuz
peynir dolgusu için
250 gr muratbey anadolu lezzetleri
150 gr beyaz peynir
üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Un, tuz ve tereyağını karıştırıp elinizle ufalayın. Hamura suyu, yumurtayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun (gerekirse biraz daha un ilave edin) ve streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlanmış tekli muffin kalıplarına yayın. Örgü, tel ve dil peynirini bıçakla küçültüp, beyaz peynirle karıştırın. Tart hamurlarının içine peynirli harçtan koyun. Kalan hamurları açın, kalıpla şekiller çıkarıp peynirlerin üzerine koyup, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.

4 yorum:

  1. çok güzel olmuş elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. BLOGUNUZU SEVEREK TAKİP EDİYORUM TARİFLER HARİKA ANCAK YAPIM AŞAMLARININ FOTOĞRAFLARINI DA PAYLAŞSANIZ SÜPER OLACAK...

    YanıtlaSil
  3. Yorum bırakma etkinliğinden geldim bu defa. Enfes görünüyor, ellerine sağlık.
    Sevgilerimle.
    Betül

    YanıtlaSil
  4. Takibiniz için teşekkür ederim. Bazı tariflerin yapılış fotoğraflarını çekiyorum.
    Ama her zaman tabi ki yapılış aşamalarını çekemiyorum. Elimden geldiğince tariflerin
    yapılışlarını yazarken ayrıntılı anlatmaya çalışıyorum. Tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil