Malzemeler
1 su bardagi nohut5-6 dal taze soğan
5-6 dal taze nane
4-5 dal dereotu
yarım demet maydanoz
5-6 dal marul yaprağı
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
2 tane domates
2 tane sivri biber
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1'er çay kaşığı karabiber, pulbiber, toz sumak
Yapılışı
Nohutları bir gece önceden tuzlu su ile ıslatın. Ertesi gün suyunu dökün ve tekrar su koyup nohutlar yumuşayana kadar haşlayın. Biraz soğuyan nohutların kabuklarını soyun. Taze soğan, nane, dereotu,
maydanoz ve marul yapraklarını ince doğrayın. Sarımsağı, sivri biberi ve domatesi de küçük doğrayın. Bütün malzemeleri karıştırıp servis tabağına alın. Sıvıyağ, limon suyu ve nar ekşisini karıştırın. Üzerine tuzu, karabiberi ve diğer baharatları ekleyip karıştırın. Nohut salatasının üzerine sosu gezdirip servis yapın.
Baklagilleri salatada kullanmayı çok seviyorum bu sayede daha sık baklagil tüketmiş oluyoruz ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok severim ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık:)Blogunuzu yeni keşfettim,headera bayıldım,çok şirin:)
YanıtlaSilBana da beklerim:http://hobidelisii.blogspot.com.tr/
Denemek lazım, günlerdede yapılır değilmi. Sevgiler.
YanıtlaSil