13 Ocak 2016 Çarşamba

PEYNİRLİ HAŞHAŞLI BİSKÜVİ



Malzemeler
200 gr tereyağı (oda ısısında)
250 gr un
150 gr rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı buzlu su
3 yemek kaşığı mavi haşhaş
üzeri için
1 yumurta sarısı
haşhaş tohumu
Yapılışı
Tereyağ, kaşar peyniri, haşhaş ve tuzu elinizle karıştırın. Buzlu su ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Hafif unlanmış tezgahta hamuru merdaneyle açın. Tırtıklı ruletle kare şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin. 

2 yorum:

  1. Cok guzel tarifler nasil site bunlar sizin instagram yokmu acaba!

    YanıtlaSil
  2. Facebook var blogdaki tarifleri ekliyorum, twitter hesabım var ama aktif değilim. instagram ve youtube'da kanalım yok.

    YanıtlaSil