Malzemeler
200 gr tereyağı (oda ısısında)
250 gr un
150 gr rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı buzlu su
3 yemek kaşığı mavi haşhaş
üzeri için
1 yumurta sarısı
haşhaş tohumu
Yapılışı
Tereyağ, kaşar peyniri, haşhaş ve tuzu elinizle karıştırın. Buzlu su ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Hafif unlanmış tezgahta hamuru merdaneyle açın. Tırtıklı ruletle kare şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Cok guzel tarifler nasil site bunlar sizin instagram yokmu acaba!
YanıtlaSilFacebook var blogdaki tarifleri ekliyorum, twitter hesabım var ama aktif değilim. instagram ve youtube'da kanalım yok.
YanıtlaSil