Erzurum peyniri (tuzsuz çiğ peynir)
tuz
su
Yapılışı
Peyniri komşumuz Rize'den getirdi. Erzurum peyniri veya koleti peyniride deniyor. Tuzsuz çiğ peynir. Peyniri ancak salamura yaparak saklayabilirsiniz. Bizde tuz ve suyu karıştırıp peyniri bu bidona koyduk. Hiç bozulmadan bu tuzlu suyun içinde kalabiliyor.
annemlerin rizeden gönderdikleri peyniri ben de böyle yaptım..
YanıtlaSiltuzsuz peynirler için birebir...
Arkadaşım peynir ne güzel kışın kahvaltıda yenir emeğine sağlık canım..
YanıtlaSilarkadaşım tahlillerim de bir kütle belirdi bu hafta şırıngayla çekip tahlile gitti patolojiden sonucu bekliyorum
iyi pazarlar sevgiler..
Annemde yapar peynir.Çok severim ev yapımı peyniri!
YanıtlaSilSevgiler...
himmm evet ben bu peyniri biliyorum tadi cok guzel agiz tadi ile yigin insallah..
YanıtlaSilAlın işte..Ben boşa demiyorum "bu hanım hamaraat.." Allah nazardan saklasın.
YanıtlaSilBen bizim oralardan getirtemiyorum maalesef. Bu aylarda gelen pek yok İstanbul'a. Marketten normal köy peyniri alıp, dilimleyip, 2 gün dilimlerin öz suyunun sızmasını bekleyip sonra salamuraya koyuyorum. Tuz ayarını nasıl yaptın? Ben kaynamış suya yumurtayla ayarlıyorum ama..?
(Biz seninle bu gidişle hemşehri çıkacağız..gibi sanki..? )
biz bu peynirle biber kebabı yaparız mangalda çok güzel olur ...soğan ,domates,maydanoz, tereyağ ile peynir doğranıp biberler doldurulur ..sonra mangalda pişirilir ..
YanıtlaSilTuz ayarı için bende kaynamış suya yumurtayla ayarlıyorum.
YanıtlaSilCanım annem ben çocukken her yıl yapardı...
YanıtlaSilÖzlediğim bir tat....