13 Eylül 2009 Pazar

SALAMURA PEYNİR



Malzemeler
Erzurum peyniri (tuzsuz çiğ peynir)
tuz
su
Yapılışı
Peyniri komşumuz Rize'den getirdi. Erzurum peyniri veya koleti peyniride deniyor. Tuzsuz çiğ peynir. Peyniri ancak salamura yaparak saklayabilirsiniz. Bizde tuz ve suyu karıştırıp peyniri bu bidona koyduk. Hiç bozulmadan bu tuzlu suyun içinde kalabiliyor.

8 yorum:

  1. annemlerin rizeden gönderdikleri peyniri ben de böyle yaptım..
    tuzsuz peynirler için birebir...

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım peynir ne güzel kışın kahvaltıda yenir emeğine sağlık canım..
    arkadaşım tahlillerim de bir kütle belirdi bu hafta şırıngayla çekip tahlile gitti patolojiden sonucu bekliyorum
    iyi pazarlar sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Annemde yapar peynir.Çok severim ev yapımı peyniri!
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. himmm evet ben bu peyniri biliyorum tadi cok guzel agiz tadi ile yigin insallah..

    YanıtlaSil
  5. Alın işte..Ben boşa demiyorum "bu hanım hamaraat.." Allah nazardan saklasın.
    Ben bizim oralardan getirtemiyorum maalesef. Bu aylarda gelen pek yok İstanbul'a. Marketten normal köy peyniri alıp, dilimleyip, 2 gün dilimlerin öz suyunun sızmasını bekleyip sonra salamuraya koyuyorum. Tuz ayarını nasıl yaptın? Ben kaynamış suya yumurtayla ayarlıyorum ama..?

    (Biz seninle bu gidişle hemşehri çıkacağız..gibi sanki..? )

    YanıtlaSil
  6. biz bu peynirle biber kebabı yaparız mangalda çok güzel olur ...soğan ,domates,maydanoz, tereyağ ile peynir doğranıp biberler doldurulur ..sonra mangalda pişirilir ..

    YanıtlaSil
  7. Tuz ayarı için bende kaynamış suya yumurtayla ayarlıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Canım annem ben çocukken her yıl yapardı...
    Özlediğim bir tat....

    YanıtlaSil