17 Şubat 2010 Çarşamba

KARNABAHAR OMLETİ



Malzemeler
500 gr karnabahar
1 tane küçük soğan
2 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
4 tane yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı süt
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı un
üzeri için
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Tencerede kaynayan suyun içerisine temizlenmiş çiçeklere ayrılmış karnabaharları ekleyin. Karnabaharları dişe gelecek şekilde haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Tereyağını tavada eritin, küp doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsakları ekleyin. 4-5 dakika soteleyin. Karnabaharlarıda ilave edip 3-4 dakika daha karıştırın. Süt, yumurta, un, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. İnce ince doğranmış maydanozuda katın. Karnabaharın üzerine bu karışımı dökün. Omlet kıvamında her iki tarafınıda pişirin. Servis tabağına alın hemen üzerine kaşar peynirini serpip sıcak servis yapın.

23 yorum:

  1. arkadaşım eline sağlık.ne güzel bir lezzettir bu .kesinlikle deneyeceğim

    YanıtlaSil
  2. karnı bahar her hafta pişer bizim evde.bir böyle deniyelim bence mantıklı ve lezzetli gözüküyor..ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık süper bir fi
    kir ilk fırsatta deniycem kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
  4. Çıtır çıtır duruyor merak ettim yapmam lazım :)Karnıbaharın yemeğinden çok kızartmasını seven biri olarak seveceğime eminim ellerine sağlık..Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor. Sebze seven biri olarak bu tarifi denemem lazım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım harika görünüyor tadını gerçekten merak ettim sebzeli olan herşeyi çok seviyorum zaten.

    YanıtlaSil
  7. merhaba arkadaşım,
    çok farklı bir omlet olmuş,çok da lezzetliye benziyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. ilginç bir tarif olmuş denemek tatmak gerek ellerine sağlık
    afiyet bal olsun tatlım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. acaba karnıbaharın kokusu kalıyor mu?çünkü bizimkiler kokusu kalırsa yemezde.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  10. Nasıl nefis olmuştur Nanem,ellerine sağlık..Kocaman öpüyorum seni..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Karnabaharın herşeyini çok severim..Bu tarif de eminim çok hoşuma gidecek,denemem lazımm..

    YanıtlaSil
  12. ellerine saglık canım karnıbaharın hertürlüsünü severim bu tarifide mutlaka deniyecegim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. çok değişik bir omlet eline sağlık

    YanıtlaSil
  14. karnabahara bayılırım kızartması ve fırında olanını severim ama omlet olarakta fena durmuyor ellerine sağlık denemeye değer

    YanıtlaSil
  15. gerçekten çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Ya acıktırdın beni bu saatta, oldumu şimdi TAze NANEM...
    Bak dün senden çalıntı ama tarifi değiştirip daha çok alıntı PAPATYA SALATA yaptım, bak bakiim güzel olmuş mu???

    YanıtlaSil
  17. çok değişik :)

    ellerine sağlık canım

    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. canım ellerine sağlık nefis görünüyor ..sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Bunu mutlaka denemem lazım :)
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Bence karnabahar sevmeyenleri sevdirecek bir tarif.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Nanem sağlıklı bir lezzet olmuş,ellerine sağlık:)) kahvaltıya da değişiklik olur:)

    YanıtlaSil
  22. Eylem kokusu pek kalmıyor. Dene derim.
    Ama ağız tadı herkesin farklıdır, bunu da hep savunurum. Ben severek yedim. Çok hoş ve değişik bir tad oldu.

    YanıtlaSil
  23. arkadaşım eline sağlık çok ilginç bir tarif olmuş denicem mutlaka sevgiler

    YanıtlaSil