500 gr karnabahar
1 tane küçük soğan
2 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
4 tane yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı süt
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı un
üzeri için
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Tencerede kaynayan suyun içerisine temizlenmiş çiçeklere ayrılmış karnabaharları ekleyin. Karnabaharları dişe gelecek şekilde haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Tereyağını tavada eritin, küp doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsakları ekleyin. 4-5 dakika soteleyin. Karnabaharlarıda ilave edip 3-4 dakika daha karıştırın. Süt, yumurta, un, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. İnce ince doğranmış maydanozuda katın. Karnabaharın üzerine bu karışımı dökün. Omlet kıvamında her iki tarafınıda pişirin. Servis tabağına alın hemen üzerine kaşar peynirini serpip sıcak servis yapın.
arkadaşım eline sağlık.ne güzel bir lezzettir bu .kesinlikle deneyeceğim
YanıtlaSilkarnı bahar her hafta pişer bizim evde.bir böyle deniyelim bence mantıklı ve lezzetli gözüküyor..ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık süper bir fi
YanıtlaSilkir ilk fırsatta deniycem kocaman öptüm...
Çıtır çıtır duruyor merak ettim yapmam lazım :)Karnıbaharın yemeğinden çok kızartmasını seven biri olarak seveceğime eminim ellerine sağlık..Sevgiyle kal...
YanıtlaSilNefis görünüyor. Sebze seven biri olarak bu tarifi denemem lazım. Teşekkürler.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım harika görünüyor tadını gerçekten merak ettim sebzeli olan herşeyi çok seviyorum zaten.
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım,
YanıtlaSilçok farklı bir omlet olmuş,çok da lezzetliye benziyor,ellerine sağlık.
ilginç bir tarif olmuş denemek tatmak gerek ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet bal olsun tatlım
sevgiler
acaba karnıbaharın kokusu kalıyor mu?çünkü bizimkiler kokusu kalırsa yemezde.ellerine saglık.
YanıtlaSilNasıl nefis olmuştur Nanem,ellerine sağlık..Kocaman öpüyorum seni..Sevgiler..
YanıtlaSilKarnabaharın herşeyini çok severim..Bu tarif de eminim çok hoşuma gidecek,denemem lazımm..
YanıtlaSilellerine saglık canım karnıbaharın hertürlüsünü severim bu tarifide mutlaka deniyecegim sevgilerimle
YanıtlaSilçok değişik bir omlet eline sağlık
YanıtlaSilkarnabahara bayılırım kızartması ve fırında olanını severim ama omlet olarakta fena durmuyor ellerine sağlık denemeye değer
YanıtlaSilgerçekten çok güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSilYa acıktırdın beni bu saatta, oldumu şimdi TAze NANEM...
YanıtlaSilBak dün senden çalıntı ama tarifi değiştirip daha çok alıntı PAPATYA SALATA yaptım, bak bakiim güzel olmuş mu???
çok değişik :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım
sevgiler
canım ellerine sağlık nefis görünüyor ..sevgiler
YanıtlaSilBunu mutlaka denemem lazım :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Bence karnabahar sevmeyenleri sevdirecek bir tarif.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
sevgiler
Nanem sağlıklı bir lezzet olmuş,ellerine sağlık:)) kahvaltıya da değişiklik olur:)
YanıtlaSilEylem kokusu pek kalmıyor. Dene derim.
YanıtlaSilAma ağız tadı herkesin farklıdır, bunu da hep savunurum. Ben severek yedim. Çok hoş ve değişik bir tad oldu.
arkadaşım eline sağlık çok ilginç bir tarif olmuş denicem mutlaka sevgiler
YanıtlaSil