14 Eylül 2010 Salı

KARALAHANA ÇORBASI



Malzemeler
2 bağ kara lahana
2 su bardağı mısır unu
ceviz büyüklüğünde kuyruk yağı
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kasesi barbunya
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Lahanayı ince ince doğrayıp kendi suyuyla haşlayın. Acı suyunu dök. Üzerine tekrar yeterince su ekleyip pişirin. Yumuşayınca barbunya ve kuyruk yağını ekleyin. Barbunya yumuşayana kadar pişirin. Tereyağını ve tuzunu ekleyin. Blenderde ezip mısır ununu ekleyin. Ocağa koyup tekrar 5-10 dakika kaynatın.

11 yorum:

  1. hiç yemedim acaba tadı nasıl diye merak ettim şimdi :))
    geçmiş bayramınıda kutluyorum tatlım pc başına geçemeyince kutlamak bu güne kaldı :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Yanınada illaki mısır ekmeği. Kuyruk yagı güzel ayarlanmalı.

    YanıtlaSil
  3. uyyyy en sevduğum çorba habudur daaa

    YanıtlaSil
  4. Dolmasını çok sık yaparım ama çorbasını hiç denemedim... Pek de güzel görünüyor.
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. off offfff yanında da mısır ekmeğiii nasılda güzel olurrrrr:)

    ellerine sağlıkkkkk

    YanıtlaSil
  6. Canım; Beş yıl karadenizde yaşadım,tek alışamadığım kara lahana çorbasıdır.Seninki çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık,sevgimle öptüm....

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik benim komsum trabzonlu sag olsun onlarda bir kac kez yemistim lezletli nesis bir corca öptüm canim.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık karadeniz yöresinin bir lezzeti galiba . Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Tiryakisine afiyet bal olsun:)
    ben pek yemesemde besleyici olduğu kesin:)
    öpüyorum canım:)

    YanıtlaSil
  10. değişik bir çorba olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  11. çok güzel olmuş bir tabak aldım ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil