Malzemeler
650 gr ekmek kadayıfı
2 kilo toz şeker
2,5 lt su
ayrıca
dondurma
antep fıstığı
Yapılışı
Ekmek kadayıfını büyükçe bir tepsiye yerleştirin. Kadayıfın belirli yerlerine kürdan batırın. Pişerken dağılmasını önler. Üzerine yarım lt kadar sıcak su döküp 15-20 dakika bekletin. 1 su bardağı toz şekeri karamelize edin. Suyu ve kalan şekeri ekleyip şerbeti kaynatın. Ekmek kadayıfını ocağa alın. Üzerine 1-2 kepçe şerbet dökün. Çekdikçe şerbet ekleyip tatlıyı pişirin.
ellerine sağlık canım nefis bir şey bu
YanıtlaSilsevgiler
çok severim,ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuşşş
YanıtlaSilSunum da pek güzel,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilYapımı bir o kadar zahmetli benim için ise bir o kadar gereksiz. Yıldızım barışmadı gitti ekmek kadayıfıyla. sizlere afiyet olsun.
YanıtlaSilçok nefis görünüyor ellerinize sağlık:))
YanıtlaSil650 gr ekmek kadayıfı derken hazır ekmek kadayıfı hamuru mu var?
yada nasıl???eşim çok sever:)
denemek istiyorum...
sevgiler...
Hazır olarak satılıyor biz sadece şerbetleyerek pişiriyoruz.
YanıtlaSil