16 Ağustos 2011 Salı

EKMEK KADAYIFI



Malzemeler
650 gr ekmek kadayıfı
2 kilo toz şeker
2,5 lt su
ayrıca
dondurma
antep fıstığı
Yapılışı
Ekmek kadayıfını büyükçe bir tepsiye yerleştirin. Kadayıfın belirli yerlerine kürdan batırın. Pişerken dağılmasını önler. Üzerine yarım lt kadar sıcak su döküp 15-20 dakika bekletin. 1 su bardağı toz şekeri karamelize edin. Suyu ve kalan şekeri ekleyip şerbeti kaynatın. Ekmek kadayıfını ocağa alın. Üzerine 1-2 kepçe şerbet dökün. Çekdikçe şerbet ekleyip tatlıyı pişirin.

7 yorum:

  1. ellerine sağlık canım nefis bir şey bu
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok severim,ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık nefis olmuşşş

    YanıtlaSil
  4. Sunum da pek güzel,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Yapımı bir o kadar zahmetli benim için ise bir o kadar gereksiz. Yıldızım barışmadı gitti ekmek kadayıfıyla. sizlere afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  6. çok nefis görünüyor ellerinize sağlık:))
    650 gr ekmek kadayıfı derken hazır ekmek kadayıfı hamuru mu var?
    yada nasıl???eşim çok sever:)
    denemek istiyorum...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Hazır olarak satılıyor biz sadece şerbetleyerek pişiriyoruz.

    YanıtlaSil