Malzemeler
1,5 çay bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz içi
3 çay kaşığı tarçın
3 çay kaşığı mahlep
3 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 çay kaşığı karanfil
alabildiği kadar un
üzeri için
1 su bardağı susam
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp susama bulayın ve kerebiç kalıbında şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Kavanoza koyup buzdolabında 1 aya yakın bayatlamadan saklayabilirsiniz.
ayy harika görünüyor canım ellerine sağlık ....
YanıtlaSilbizim buraların meşhur ramazan kömbesi. eskiden babam sabahlara kadar yüzlerce tepsi pişirirdi. şimdi kalmadı o kadar ama yine de yapılır. ama tarifi biraz daha farklı. hatta şu anda çekmecemde var :D
YanıtlaSilve baya dayanıklıdır.
harika görünüyor. ellerine sağlık.sevgiler... hayırlı cumalar...
YanıtlaSilKerebiç kalıbı ile şekli harika olmuş bayıldım...Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
aldım tarifi
YanıtlaSilne kiba r kombeler bunlarrrr bayildim
YanıtlaSilMEMLEKETİMDEN ESİNTİLER:))ELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM KÖMBEYİİ
YanıtlaSilcanım bir ara bende yapmak için heveslenmiştim kalıbı olmayınca vazgeçtim ellerıne sağlık güzel gorunuyor
YanıtlaSilBayılırım kömbeye. ellerine sağlık. Ben bu kalıplardan bir dolu aldım bir çok arkadaşa da yolladım :) Hala da var elimde bitiremedim :) İsteyen olursa mail atabilir bana. Kendim becerip yapamadım o ayrı :)
YanıtlaSilSevgiler...