Malzemeler
1 paket margarin
1,5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı sirke
tuz
alabildiği kadar un
içi için
1 çorba kasesi beyaz peynir
Yapılışı
Margarin hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline getirin. 8 parçaya bölün. 30 dakika dinlendirin. Margarini yumuşatıp 8 parçaya bölün. Hamuru tabak büyüklüğünde açın ve margarin sürün. Bütün hamurları üst üste koyun ve ince bir şekilde açın. 1 saat dinlendirin. Hamuru tekrar açın ve rulo yapın buzdolabında 1 gece dinlendirin. Kare kesin. İç malzeme koyup üçgen kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında pişirin.
Ellerine sağlık canım.Çok güzel kabarmışlar.
YanıtlaSilHic milfoy hamurnu denemedim evde. Bu tarifi not aldim deniycem cok tesekkurler elelrine saglik arkadasim.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilEllerine sağlık.Bu hamuru bir gün önceden hazırlamak çok iyi.Ertesi gün hemen hooop börekler hazır. Bu hamuru dondursak nasıl olur acaba?
Sevgiler*
Ellerine saglik, ne guzel olmustur, harika.
YanıtlaSilSelam ve sevgiler...
canım benım bu hamurun yapılışını çok yerde gordum ben hep üşendım yapmaya aman hazırı varken dedım ama kendı yaptıgımız el emegı olan her zaman farklıdır ellerıne sağlık
YanıtlaSilHadiye tabiki dondurabilirsin. Aralarına yapışmaması için streç film veya hazır satılan poşetlerden koyabilirsin. İstediğin zaman kullanırsın.
YanıtlaSilMaşallah çok marifetlisiniz.Milföy hamurunu hiç evde denemedim, hep donmuşunu kullandım.Acaba becerebilir miyim?
YanıtlaSilElinize sağlık