30 Eylül 2011 Cuma

KÖMBE KURABİYE



Malzemeler
1,5 çay bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz içi
3 çay kaşığı tarçın
3 çay kaşığı mahlep
3 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 çay kaşığı karanfil
alabildiği kadar un
üzeri için
1 su bardağı susam
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp susama bulayın ve kerebiç kalıbında şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Kavanoza koyup buzdolabında 1 aya yakın bayatlamadan saklayabilirsiniz.

9 yorum:

  1. ayy harika görünüyor canım ellerine sağlık ....

    YanıtlaSil
  2. bizim buraların meşhur ramazan kömbesi. eskiden babam sabahlara kadar yüzlerce tepsi pişirirdi. şimdi kalmadı o kadar ama yine de yapılır. ama tarifi biraz daha farklı. hatta şu anda çekmecemde var :D
    ve baya dayanıklıdır.

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor. ellerine sağlık.sevgiler... hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  4. Kerebiç kalıbı ile şekli harika olmuş bayıldım...Ellerine sağlık canım...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ne kiba r kombeler bunlarrrr bayildim

    YanıtlaSil
  6. MEMLEKETİMDEN ESİNTİLER:))ELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM KÖMBEYİİ

    YanıtlaSil
  7. canım bir ara bende yapmak için heveslenmiştim kalıbı olmayınca vazgeçtim ellerıne sağlık güzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  8. Bayılırım kömbeye. ellerine sağlık. Ben bu kalıplardan bir dolu aldım bir çok arkadaşa da yolladım :) Hala da var elimde bitiremedim :) İsteyen olursa mail atabilir bana. Kendim becerip yapamadım o ayrı :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil