28 Eylül 2011 Çarşamba

MİLFÖY HAMURU



Malzemeler
1 paket margarin
1,5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı sirke
tuz
alabildiği kadar un
içi için
1 çorba kasesi beyaz peynir
Yapılışı
Margarin hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline getirin. 8 parçaya bölün. 30 dakika dinlendirin. Margarini yumuşatıp 8 parçaya bölün. Hamuru tabak büyüklüğünde açın ve margarin sürün. Bütün hamurları üst üste koyun ve ince bir şekilde açın. 1 saat dinlendirin. Hamuru tekrar açın ve rulo yapın buzdolabında 1 gece dinlendirin. Kare kesin. İç malzeme koyup üçgen kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında pişirin.

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım.Çok güzel kabarmışlar.

    YanıtlaSil
  2. Hic milfoy hamurnu denemedim evde. Bu tarifi not aldim deniycem cok tesekkurler elelrine saglik arkadasim.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    Ellerine sağlık.Bu hamuru bir gün önceden hazırlamak çok iyi.Ertesi gün hemen hooop börekler hazır. Bu hamuru dondursak nasıl olur acaba?

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik, ne guzel olmustur, harika.

    Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. canım benım bu hamurun yapılışını çok yerde gordum ben hep üşendım yapmaya aman hazırı varken dedım ama kendı yaptıgımız el emegı olan her zaman farklıdır ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. Hadiye tabiki dondurabilirsin. Aralarına yapışmaması için streç film veya hazır satılan poşetlerden koyabilirsin. İstediğin zaman kullanırsın.

    YanıtlaSil
  7. Maşallah çok marifetlisiniz.Milföy hamurunu hiç evde denemedim, hep donmuşunu kullandım.Acaba becerebilir miyim?
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil