Malzemeler
2 su bardağı un
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
içi için
2 tane soğan
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığından daha sertçe bir hamur yapın. Hamuru 2 beyeze ayırın. Soğanı rendeleyip sıvıyağda kavurun. Kıymayı, tuzu ve karabiberi katıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Hamuru bıçak sırtı kalınlığında açın iç malzemeden serpip sıkıca bir rulo yapın. İki parmak enliliğinde kesip tepsiye dizin. Üzerlerine biraz yağlı su gezdirip kızgın fırında pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağlı biber gezdirin.
ellerine sağlık çok güzel ve iştah açıcı olmuş,sevgiler...
YanıtlaSiloldukça iştah açıcı,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Mantıyı sevmeyen yoktur herhalde.
YanıtlaSilellerinize sağlık münevver hanım,nefis görünüyor..
YanıtlaSilHer türlü mantıya hayır diyemiyorum. Bu da farklı mantılardan biriymiş. Leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık çok hoş gözüküyor
YanıtlaSilbende hamurişlerine bayılırım mantıyıda çok severim
sevgiler..
Mıııııı enfes görüntü... Yok mu bi tabak daha ..:)))
YanıtlaSilÇok pratik bir mantı tarifi.Çok da iştah açıcı görünüyor.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmantı deyince akan sular durur benim için ellerine sağlık canım
YanıtlaSil