28 Ocak 2009 Çarşamba

KAYSERİ YAĞLAMASI



Malzemeler
Hamuru için
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
Harcı için
350 gr kıyma
2 baş soğan
3-4 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
3 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
Ayrıca
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak
Yapılışı
Harcı için sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun. İnce kıyılmış biberleri ve rendelenmiş domatesleri ekleyip pişirin. Ocaktan almasına yakın salçasını, tuzu ve karabiberini katın. Domatesiniz sulu değilse yarım çay bardağı su ekleyip hafif suluca bir harç hazırlayın. Hamuru için malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Oklava ile bıçak sırtı inceliğinde açın. Teflon tavada pişirin. Hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Hamurdan bir tanesini tepsiye dizin. Üzerine harç malzemesinden yayın. Bir kat pişmiş hamur, bir kat harç olacak şekilde malzemeniz bitinceye kadar dizin. Dörde kesip yoğurtlu sarımsakla birlikte servis yapın.


26 yorum:

  1. Canım çok iştah açıcı olmuş ellerine sağlık,benim iştah zaten hep açık:))ben hepsini aldım öptüm..

    YanıtlaSil
  2. Nane'm,bende hafta sonu anneciğe sana Kayseri yağlaması yapayım mı diye ısrar etmiştim..))Ne tesadüf senin yapıp bizlerle paylaşman canım..Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık Nane'ciğim..


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  3. Çok harika görünüyor.Ellerine sağlık...Bloxoo da da favorilerime ekledim sizi.Bloxo hakkında biraz bilgi verirseniz memnun olurum...Sevgiler.İyi Akşamlar

    YanıtlaSil
  4. Off ama off bu tam benlik nasıl lezzetlidir.yine döktürmüşsün canım benim.
    ellerine sağlık

    Canım ben senin mimler hakkında düşüncelerini öğrenmek istiyorum.
    kendinle ilgili hiç birşeye sitende yer vermediğin ve sadece tariflerini koyduğun için seni mimlemekten çekindim.

    bana yazarsan sevinirim.
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  5. Offf görüntü nefis,ama ben daha önce hiç yemedim..Nefis gözüküyor..
    Ellerine sağlık...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNE SAĞLIK NANECİM MAŞALLAHS ENİN HIZINA YEŞİLMİYOR HERGÜN YENİ BİR TARİF TAM BENİM EŞİMLİK YANLZI BU TARİF KESİN YAPMAM GEREKİCEK :)

    YanıtlaSil
  7. offf süper bir tarif ..tam benlik valla...görüntüye bayıldım.ellerine saglık canım.sizlere afiyet olsun..sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Buradan da selam vereyim güzel kardeşim
    emeğine sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. gecenin bir yarısı canım çekti şimdi eline emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  10. zeytintanesi28 Ocak 2009 22:35

    Komşum yapmıştı ama tatmadım. Görüntü güzel, tadı da öyledir sanırım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. harika bir lezzet nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Naneciğim ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.duymamıştım hiç,ama çok leziz olmuş.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. fatoşcuğum kesinlikle harikadır.....çok güzel görünüyor çünkü..bende bir tv programında izlemiştim bu yemeği...o günden beri aklımda yapmak var...yapmaya fırsat bulunca hemen deneyeceğim...tarifini not ediyorum şimdi...ellerine sağlık canım öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  14. Nanecik emeğine sağlık
    burada da favorilerime ekliyorum seni.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Taze Nane,biz Kayserili olarak yağlamaya bayılırız.Çok kalorili ama bir o kadar da lezzetli bir tarif!Ellerine sağlık,nefis görünüyor!

    YanıtlaSil
  16. Nanecik selamını aldım canım
    bende cevap yazdım
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. yöresel yemeleri hep merak etmişimdir ellerine sağlık çok lezziz görünüyor..

    YanıtlaSil
  18. arkadaşım ne güzel bir şey, hep duydum ama hiç yemedim çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Cok istah acici gözüküyor,ellerinize saglik.
    Sevgiyle ve dostca kal..

    YanıtlaSil
  20. nefis görünüyor.çok denemek istediğim bir tarif.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  21. mükemmmeeeellll gecenin bu vakti olsa yerimmm :)

    YanıtlaSil
  22. Kayserili olarak baktım yağlama hemen daldım :)
    Bayılırım ama genelde başka türlüsünü yeriz bu da çok güzel görünüyor...
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  23. ellerine sağlık çok nefis görünüyor bir kere yemiştim ve enfesti sevgilerimle fikriye

    YanıtlaSil
  24. Ah hiç dayanamadığım bayıldığım birşey bu, ne mantı ne de benzeri bişey bunun yerini tutamaz. enfes görünüyor.. ellerinize sağlık. hazır tarifi görmüşken yaparım bende inşala :D

    YanıtlaSil
  25. kayseri'nin en çok sevdiğim yöreseli bu galiba :) inş bu bayramdan sonra döndüğümde yiyeceğim :)

    YanıtlaSil
  26. Selamlar yöresel tariflerin hepside birbirinden farklı lezzetli görsellikleriylede süper ellerine saglık desdegin için teşekkürler pazar günü yayınlarım tekrar beklerim katılmanı arkadaşım

    YanıtlaSil