25 Mayıs 2010 Salı

AĞIZDA DAĞILAN KURABİYE



Malzemeler
250 gr yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
üzeri için
yumurta sarısı
file fındık
Yapılışı
İyice yumuşamış margarini bir kaba alın. Pudra şekerini ekleyip biraz yoğurun. Diğer malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, file fındık serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

11 yorum:

  1. Nefis görünüyor arkadaşım ellerine sağlık
    Çok beğendim
    Tariflerin birbirinden güzel,
    Teşekkürler,

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Kahvenin yanında bir tane kıyır kıyır kurabiye yemeye bayılırım. Görüntü süpeer, eminim tadı da öyledir.

    YanıtlaSil
  4. en kısa zamanda deneyip bloguma koymak isterim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlı ktaze nane, harika görünüyor. perşembeye misafirim gelecek, bunu yapabilirim sağolasın sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Adı yeter bu kurabiyelerin. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyorlar canım ellerine sağlık, afiyet olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Çok nefis görünüyo ellerinize sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. mis gibi kokusa buralara geldi...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten ağızda dağılan bir kurabiye. Bu yüzden böyle bir isim verdim. Çokta lezzetli bir kurabiye. Ben sıkça yaparım zaten.

    YanıtlaSil